Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 74χρονος κάθ ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας του 92χρονου Μιχάλη  Σαρικλή.  Πέντε ολόκληρες ώρες διήρκεσε η απολογία του σε Ανακριτή και εισαγγελέα, στην οποία ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι έπειτα από έντονη λογομαχία με τον 92χρονο Μιχάλη Σαρικλή, τον έσπρωξε, έχασε την ισορροπία του και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.

Ο 74χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Σάμου για την απολογία του.

Από την ανάκριση δεν προέκυψε κανένα ελαφρυντικό και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το αν υπήρξε χτύπημα στο κεφάλι από τον δράστη στο θύμα.

Τα αδέρφια του θύματος δήλωσαν ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ αναμένεται να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Ως κίνητρο της δολοφονίας εμφανίζονται οι οικονομικές διαφορές που είχε ο φερόμενος δράστης με το θύμα καθώς ο τελευταίος είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θύμα άρχισε να απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων του, με τελευταία φορά, αυτή της μοιραίας νύχτας της 11ης Νοεμβρίου του 2016.

Το θύμα πήγε στον χώρο εργασίας του δράστη και άρχισε να απαιτεί τα χρήματα που του οφείλονταν.

Στη συνέχεια εκείνος έφυγε και γύρισε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκετε σε οικισμό περίπου τέσσερα (4) χιλιόμετρα από τον χώρο εργασίας του φερόμενου δράστη.

 

Ο 92χρονος Μιχάλης Σαρικλής όμως δεν επέστρεψε μόνος του, τον ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο δράστης, μέχρι την αυλή του σπιτιού του. Εκεί λογομάχησαν με ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης χτύπησε το θύμα, εκείνο έπεσε κάτω και τραυμάτισε θανάσιμα το κεφάλι του  στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα του 92χρονου στην περιοχή Μάνα Άγιος Παντελεήμονας Κοκκαρίου όπου τον έριξε σε ένα χαντάκι και τον κάλυψε με κλαδιά. Λίγες ημέρες αργότερα στις 26 Νοεμβρίου δηλώθηκε η εξαφάνιση του 92χρονου από τον γιό του στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας στην Εύβοια.

Από εκεί ξεκινούν και οι έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Τρία χρόνια αργότερα μετά από συστηματική και έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 92χρονου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 74χρονου Έλληνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής σήμερα και κρατείται στην Ασφάλεια Σάμου.

πηγη: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ