Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Βαθύ.

Στην εκδήλωση που στήθηκε με το μεράκι και την εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ συμμετείχε πλήθος κόσμου με ιδιαίτερη την παρουσία νεολαίαςαλλά και προσφύγων και μεταναστών.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα της πάλης για το σοσιαλισμό σήμερα, ιδιαίτερα για τη νεολαία, αφού η ανωτερότητά του μπορεί να δώσει τεράστια επιτεύγματα για τη ζωή του λαού στις σημερινές συνθήκες ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης,  περισσότερα από όσα έδωσε τα χρόνια που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Αναφέρθηκε στον αντικομμουνισμό που οξύνθηκε αυτές τις μέρες με αφορμή το συνέδριο στην Εσθονία καθώς και στη κατασυκοφάντιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε που σκοπό έχει να απομακρύνει το λαό και τη νεολαία από την ιδεολογία της εργατικής ταξης και την πάλη για μια πραγματική διέξοδο στη ζωή τους αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία του φετινού συνθήματος του Φεστιβάλ: «το μέλλον δε θα’ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχε τμήμα εφήβων και γυναικών του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών που παρουσίασε νησιώτικους χορούς καθώς και το συγκρότημα “Opal” που χάρισε όμορφες στιγμές με τη μουσική και τα τραγούδια του αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τη σημασία της ερασιτεχνικής δημιουργίας για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στο χώρο πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής καθώς και έκθεση αφιερωμένη στο σοσιαλισμό.

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στη Σάμο στις 9 Σεπτέμβρη στο Καρλόβασι στην Πορφυριάδα, στις 19:30 με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ