Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν την περιφέρεια του Β. Αιγαίου στις 20 φτωχότερες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη 14η θέση, την ώρα που το κατά κεφαλή εισόδημα πάλι για την περιφέρειά μας βρίσκεται στο 48% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αυτή την ώρα η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ετοιμάζει τις προεκλογικές της φιέστες στο Μουσείο της Μαστίχας με θέμα «Τα μαστιχοχώρια σε κίνηση», αλλά χωρίς τους μαστιχοπαραγωγούς.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι απουσιάζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών από την εκδήλωση, τη στιγμή μάλιστα που στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε συμμετέχει με το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ζεστό χρήμα της Ένωσης, ενώ η κ. Καλογήρου θριαμβολογεί με τα κόλλυβα του ΕΣΠΑ.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την προχειρότητα που στήνεται η εκδήλωση με τις προσκλήσεις στους περιφερειακούς συμβούλους να φτάνουν την τελευταία ώρα, στους δε δημοτικούς συμβούλους και σε κόμματα καθόλου, λες και γνώμη για ένα τέτοιο ζήτημα έχει μόνο η κ. Περιφερειάρχης και κανείς άλλος.

Έχει καταλάβει ότι τα Μαστιχοχώρια ακόμα καπνίζουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και οι αποζημιώσεις ακόμα είναι στο δρόμο;

Έχει καταλάβει ότι η καταστροφή των μαστιχοπαραγωγών υπό κανονικές συνθήκες θα είναι αναστρέψιμη σε 10 χρόνια υπό κανονικές συνθήκες και μέχρι τότε έχουν ανάγκη της στήριξης που ούτε οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους πρόσφεραν, ούτε η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνη σφυρίζει αδιάφορα και ψάχνει επικοινωνιακά παιχνίδια για τις εκλογές;

Γνωρίζει τις εκπαιδευτικές, υγειονομικές και κοινωνικές ανάγκες των χωριών ή νομίζει ότι με την επίκληση “μεσαιωνικά χωριά” ξεμπερδέψαμε, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ανάγκες των ανθρώπων και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος γενικά;

Ένα είναι ξεκάθαρο, χωρίς να υποτιμάμε τους εισηγητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη φιέστα της κ. Καλογήρου, ότι έστησε ένα ακόμη πανηγυράκι με τα λεφτά της Περιφέρειας, των πολιτών του Βορείου Αιγαίου δηλαδή για τις προεκλογικές της ανάγκες, σκηνικό για τις κάμερες και ντεκόρ τους κατοίκους των μαστιχοχωρίων. Γι’ αυτήν και μόνο, την κατ εξακολούθηση προκλητική, προεκλογική σκηνοθεσία της, θα πρέπει να τιμωρηθεί με μαύρο στις εκλογές.

Οι πολίτες των νησιών μας, που ζουν στο πετσί τους τη φτωχοποίηση και την απομόνωση από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η κ. Καλογήρου και το κόμμα της η ΝΔ, να τους γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές, τιμωρώντας τόσο τους πρωτεργάτες όσο και τους συνεχιστές τους, τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τους έχουν μαυρίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή, με τη μόνη ψήφο που πιάνει τόπο, την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια, στο Δήμο, στην Ευρωβουλή, με το ΚΚΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ