Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου παρακαλουθώντας την καθημερινότητα στο νησί μας και δή την σύλληψη δύο καταστηματαρχών ιδιοκτητών καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα :

Η ποινική μεταχείριση των δύο καταστηματαρχών αναμφισβήτητα ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και σίγουρα ως νομικοί θεωρούμε καθήκον όλων των πολιτών τον σεβασμό τους στους νόμους και τους κανόνες που θεσπίζονται από την πολιτεία.

Αυτό όμως που δημιουργεί προβληματισμό σε κάθε πολίτη είναι η δέσμευση δια χειροπεδών [ κελεψέδων] των καταστηματαρχών κατά την μικρά μεταγωγή τους από τον τόπο κράτησης στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου .

Η χρήση από την Αστυνομική δύναμη χειροπεδών – κελεψέδων και η δέσμευση αυτών κατά το νόμο είναι ύστατο μέσο περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας και η χρήση αυτού του μέτρου σε ακίνδυνους διαφυγής συλληφθέντες είναι περιττό.Αυτό το καθορίζει η νομοθεσία.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Εισαγγελική Αρχή που εποπτεύει τέτοιες ενέργειες λόγω της μικρής κοινωνίας στην οποία ζούμε Η ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ όπως επιβάλλει ο νόμος και να αποφεύγονται υπερβολές που θίγουν την αξιοπρέπεια ή προκαλούν εντυπώσεις.

 

-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ-

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΤΑΚΗΣ & ΤΟ Δ.Σ