ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΣ:

Κο. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κο. Χριστόδουλο Στεφανάδη

Βουλευτή Σάμου

Κοιν:

κα Χριστιάνα Καλογήρου

Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έναρξη των ελεύθερων μετακινήσεων στα νησιά διογκώθηκε το ήδη υπάρχων πρόβλημα της μεταφοράς εμπορευμάτων στο Νομό Σάμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 26/05 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τον Νομό Σάμο περίπου 30 φορτηγά μεταφέροντας εμπορεύματα, τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα και τα οποία δεν θα μπορέσουν ταξιδέψουν με το σημερινό δρομολόγιο στις 16:00 με το Blue Star Myconos.

Συνέπεια αυτού είναι, να παραμένει συνεχώς στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλος αριθμός φορτηγών με προορισμό τον Νομό Σάμου, αναμένοντας τα επόμενα δρομολόγια είτε αυτό της Πέμπτης με πλοίο RORO και την περίπτωση να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για Σάμο, είτε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos.

Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και χειροτερεύει καθώς έρχονται να προστεθούν και τα νέα φορτηγά που καταφτάνουν στο λιμάνι, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό αυτών που παραμένουν στον Πειραιά. Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται μόνο το θέμα της καταστροφής ευπαθών προϊόντων αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών με προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ