Ολοκληρώθηκε το presstrip Δανών δημοσιογράφων σε Σάμο & Ικαρία (30/08-08/09) σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το αρμόδιο γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβικών Χωρών.

Ο δημοσιογράφος MarcusJerichowAdamsen και η φωτογράφος  IdaJohannePlum, εκπρόσωποι του περιοδικού, Vagabond, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού της Δανίας, ταξίδεψαν στα νησιά μας με σκοπό τη συλλογή δημοσιογραφικού υλικού σχετικά με τον πολιτισμό, ιστορία, γαστρονομία, φύση και εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τη δημοσίευση δύο άρθρων στο περιοδικό.

Για την ανάδειξη και προβολή μορφών εναλλακτικού τουρισμού οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επιδοθούν σεδραστηριότητες, όπως πεζοπορία στους καταρράκτες, seakayakκαι scubadiving.

Απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: κ.κ.  JoanRamonRoyo (SEAKAYAKSAMOS), Δαβίδ Ματθαίου (SAMOSOUTDOORS), Γιάννη Παρασύρη (ΕΟΣΣ), στις επιχειρήσεις KERVELIVILLAGEDIVINGCENTER, εστιατόριο 3ΑΑΑ στους Μανωλάτες,  Κτήμα ΑΦΙΑΝΕΣ, Γυναικείο Συνεταιρισμό Ραχών,καθώς και στο Δήμο Σάμου.

Η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου