Μια τέλεια από περιεχόμενο γνώσης, εμπειρίας, ευαισθησίας και οργάνωσης εσπερίδα, διοργάνωσε το Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Θέμα  ο εθελοντισμός όσον αφορά την αιμοδοσία και την δωρεά οργάνων και μυελού των οστών. Με πέντε ομιλήτριες από το Νοσοκομείο Σάμου, που απέδειξαν το υψηλό επίπεδο γνώσης, την αφοσίωση στο έργο τους και την αποφασιστική τους προσφορά, έδειξαν ότι οι Σαμιώτες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα στελέχη του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Xαιρετισμό απεύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αφροδίτη Αγγέλη και το μέλος  του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Σάμου Μιχάλης Καραβασίλης, Διοικητικός Δ/ντης του Νοσοκομείου.

Συντονίστρια ήταν η Αναστασία Μυλωνά, νοσηλεύτρια, υπεύθυνη του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού και ομιλήτριες κατά σειρά οι Ελευθερία Μαυρέλου, Επισκέπτρια Υγείας, Αρχόντω Κοτσάνη, Επιμελήτρια Α΄του Μικροβιολογικού τμήματος, Ευαγγελία Δηλανά, παρασκευάστρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, Βασιλική Ευστρατίου, Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας και η Μαρία Κονδύλη, νοσηλεύτρια του ίδιου τμήματος.

 

Όλες οι ομιλήτριες απέδειξαν την επιστημονική τους κατάρτιση, αλλά κυρίως την στράτευσή τους στην ιδέα του εθελοντισμού στην αιμοδοσία και στην δωρεά ιστών και οργάνων, εθελοντισμού που σώζει ζωές κι αποτελεί ύψιστη προσφορά από τον άνθρωπο στον άνθρωπο.

Στο τέλος η καθηγήτρια μουσικής κα Μαριάνθη Θαλασσινού, έντυσε μουσικά την εσπερίδα, χαρίζοντας την μαγεία της μουσικής, με την γνωστή ικανότητά της.

Ο Οδυσσέας Ελύτης, όταν έγραψε το απόφθεγμα με το οποίο έκλεισε την ομιλία της η κα Μαρία Κονδύλη, σίγουρα κάποιους ανθρώπους σαν τα στελέχη του νοσοκομείου μας θα είχε στο νου του: ” «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».