Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε απόψε στις 18.00 στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η προγραμματισμένη σύσκεψη για τον τουρισμό, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Παρόντες, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Θεματικός Αντ/χης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης και εκπρόσωποι όλων των φορέων του τουρισμού. Μετά την εισήγηση του Αντ/χη Νίκου Κατρακάζου, που εκτός όλων των άλλων αναφέρθηκε και στην δημιουργία θόλου διαδραστικής παρουσίασης των Αλυκών και του υδροβιότοπου, αλλά και των έργων που θα γίνουν ώστε ο χώρος να καταστεί επισκέψιμος και σαν παρατηρητήριο πουλιών. Δοκιμαστικά η διαδραστική παρουσίαση θα γίνεται στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο  μόλις αυτό παραδοθεί.

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στην περιβαλλοντολόγο-εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ Αναστασία Μήλιου, που πρότεινε την συμπερίληψη στην όλη προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας, και της μοναδικότητας ύπαρξης κάποιων ζώων που μπορούν να γίνουν μασκότ του νησιού όπως ο χαμαιλέοντας, το χρυσό τσακάλι αλλά και το ότι η Σάμος είναι πέρασμα για την μεσογειακή φώκια αλλά και την φάλαινα-φυσητήρα. Η κ. Μήλιου έθεσε την εμπειρία του Ινστιτούτου στην διάθεση των υπευθύνων, κάτι που ήδη γίνεται μεταξύ Περιφ.Ενότητας και Ινστιτούτου τον τελευταίο χρόνο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, που απαρίθμησε τις δράσεις του δήμου όσο αφορά την τουριστική προβολή, αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του νησιού, όπως το ΞΕΝΙΑ και οι Ιαματικές Πηγές Ποταμίου στο Καρλόβασι. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων, που τόνισαν την σημασία αυτής της σύσκεψης και κυρίως την ενότητα που κυριαρχεί τελευταία, κατέθεσαν προτάσεις αλλά εξέφρασαν και τις ανησυχίες τους, για όσα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού.