Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό της Σάμου η Δημοτική Πινακοθήκη  τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου  ως πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων  που διοργανώνει ο Δήμος  για τον εορτασμό της 105 ης Επετείου της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα. Τα εγκαίνια  τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος  παρουσία του  διαχειριστή  των έργων του Φιλοποίμονα Κωνσταντινίδη  που εκτίθενται στην Πινακοθήκη, Δόρη Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον κόσμο   χαρακτήρισε σημαντική την στιγμή για το Δήμο αλλά και την τοπική κοινωνία   αφού όπως είπε χαρακτηριστικά  ένα κτίριο αυτοδιοίκησης μετατράπηκε σε κτίριο  πολιτισμού. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση υψηλού συμβολισμού» δήλωσε ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα  με τίτλο «Η εκπαίδευση συναντά την τέχνη» στο πλαίσιο του οποίου το επόμενο διάστημα θα  στεγάσει τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες  για την ανακατασκευή του.

Στην συνέχεια  κάλεσε στο βήμα τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Γρύλλο ο ποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου και στις προσπάθειες που διαχρονικά είχαν γίνει για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο διαχειριστής των έργων Δόρης Οικονόμου για το χώρο που θα εκτεθούν ενώ ανέφερε ότι τα υπόλοιπα έργα του μεγάλου ζωγράφου εκτίθενται στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ως μια πολύ σημαντική έκθεση  χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης , ο οποίος αναφερόμενος στο ζωγράφο Φ. Κωνσταντινίδη  τον χαρακτήρισε ως σύγχρονο ζωγράφο που είχε αφομοιώσει όλα  τα διεθνή ρεύματα.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πολιτιστική εκδήλωση για το νησί. Είναι μια  σοβαρή έκθεση με πρωτότυπο υλικό σε μια πόλη που το έχει ανάγκη. Η διαδοχική κατάσταση της  χρήσης του κτιρίου ως σχολείου θα διδάξει το έργο του ζωγράφου και θα αφομοιωθεί από το πιο δύσκολο και ισχυρό κοινό που είναι τα παιδιά.» δήλωσε ο Βουλευτής Σάμου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,  των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού .