ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις στο Πυθαγόρειο και στην πόλη της Σάμου με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με τη σημαντική συμβολή φορέων, συλλόγων και Κοινοτήτων.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου οι δράσεις στο Πυθαγόρειο διοργανώθηκαν με τη συνεργασία της Κοινότητας Πυθαγορείου, του Λιμενικού Σώματος, του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, το Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου ” του Λυκούργου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου οι δράσεις στην πόλη της Σάμου διοργανώθηκαν με τη συνεργασία της Κοινότητας Σαμίων , του Λιμενικού Σώματος, του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Ταξιαρχίας, του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Βαθέος- Σάμου- Κοκκαρίου- Μυτιληνιών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Εμπορικό σύλλογο, το σύλλογο εστίασης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού- παράρτημα Βαθέος, του συλλόγου φίλων Μαλαγαρίου, της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης Enaleia, της εθελοντικής ομάδας Samistas, του τμήματος καθαριότητας, του τμήματος περιβάλλοντος και του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

Στις δράσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πυθαγορείου, Σαμίων και Βαθέος, ο Ταξίαρχος της 79ΑΔΤΕ, ο Επικεφαλής Πυροσβεστικής στο νομό Σάμου και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ο οποίος μίλησε στα παιδιά για θέματα πυρασφάλειας, εθελοντισμού και προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την ενεργό τους συμμετοχή. Για τη διοργάνωση και το συντονισμό συνέβαλαν οι κυρίες Χριστιάνα Σκάρου, Έφη Βουρούδη και Σούζυ Μανωλιάδη.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στην κ. Αθανασία Λαγού και το blue roots samos Παντοπωλείο-Καφεκοπτείο για την προσφορά τους, στον κ. Γαρουφαλή Εμμανουήλ, γεωπόνο για τις χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, στον κ. Χρήστο Κανελλόπουλο για την αφιλοκερδή προσφορά του στην επιγραφή του αγάλματος του Λιονταριού, σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και φυσικά σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν.

Οφείλουμε σε όλους, ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» για τη θέληση και την αγάπη τους. Το χαμόγελο των παιδιών μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου