Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 76 συνολικά παράτυπων μεταναστών προχώρησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι λιμενικές αρχές στη Σάμο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι διαδοχικές επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης και όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τρεις από τους 76 διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σάμος: Περισυλλογή 76 μεταναστών – Συνελήφθη διακινητής-1
Πηγή: Λιμενικό Σώμα

Αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού, πλησίον του οικισμού Κοκκάρι, ακινητοποιημένη λέμβο με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε, ενώ στη συνέχεια οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να μεταφερθούν σε κλειστή δομή του νησιού.

 

 

Δεύτερη λέμβος με 27 επιβαίνοντες, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια περιπολίας του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από το Καρλόβασι. Αμεσα οι αρχές προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών, ενώ τρεις διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

 

Σε μια τρίτη, τέλος, περίπτωση, εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα ακινητοποιημένη λέμβος στην οποία επέβαιναν 13 μετανάστες. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με την επιχείρηση περισυλλογής των 36 μεταναστών, συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός ως διακινητής των διασωθέντων. Προανάκριση για όλα τα περιστατικά διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου.