Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διαδικτυακό Εργαστήριο Μικρομυθοπλασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη. Περισσότεροι από 300 φίλοι απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό παρακολούθησαν το πρωτότυπο Εργαστήρι Μικροδιηγήματος που προσέφερε διαδικτυακά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ανοικτά σε όλους, χωρίς οικονομικό κόστος. Το Εργαστήρι είχε ως θέμα την «Ελευθερία», καθώς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σάμου (1824 -2024).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της υπερ-μικρής αφηγηματικής φόρμας (micro-fiction) μέσα από 3 διαδικτυακές συναντήσεις. Στο επόμενο διάστημα, θα εκδοθεί από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου ένα ψηφιακό βιβλίο, που θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με επιλογή από τις ιστορίες μικρομυθοπλασίας που συνέγραψαν οι συμμετέχοντες με θεματικό άξονα την «Ελευθερία», εμπνευσμένοι από την Ναυμαχία της Σάμου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Φαρσάρη για την εθελοντική συνεργασία του στην οργάνωση του Εργαστηρίου και βεβαίως όσους/ες συμμετείχαν σε αυτό.