Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι ακρίτες της Σάμου διαπίστωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί και της συνομιλίας που είχε με εμπόρους και επιχειρηματίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Στην Σάμο ήταν το εμβληματικό Δημοτικό  Σχολείο του Άνω Βαθέος ενώ στην συνέχεια  συνομίλησε με πολίτες στην αγορά της Σάμου συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοτική Αρχή Αν. Σάμου.

Ο κ.  Τσίπρας δήλωσε  ότι εκτός από τις δυσκολίες που υπάρχουν στην σεισμόπληκτη Σάμο καθώς ακόμη δεν έχουν εκδοθεί άδειες και δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σπίτια των ιδιωτών και σε δημόσιες δομές, αυτό που οι Σαμιώτες  καταθέτουν, είναι η δυσκολία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, δήλωσε ότι σε μία χώρα δυστυχώς με το χαμηλότερο εισόδημα, υπάρχει  τεράστια αύξηση στο ρεύμα, στα καύσιμα και στον πληθωρισμό . “Την ίδια ώρα που τα καρτέλ αλωνίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν έχει νόημα ο κύριος Μητσοτάκης να μαδάει τη Μαργαρίτα για εκλογές”είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε  ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο έτσι.” Αντί να επιβαρύνει και άλλο συνταξιούχους και επιχειρήσεις και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με αναδρομικά ενώ από τους 1300000 που τα δικαιούνται θα τα πάρουν μόνο οι 300.000 και αυτοί κουτσουρουμενα ” είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει γρήγορα να φύγει από την κυβέρνηση πριν η βλάβη που θα γίνει να είναι “ανήκεστος” για την ελληνική κοινωνία.

Μετά την συνάντηση στο Δημαρχείο της Αν. Σάμου  με τον Δήμαρχο Αν. Σάμου Γιώργο Στάντζο ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Καρλόβασι για να συναντήσει το Δήμαρχο Δυτικής Σάμου και από εκεί θα αναχωρήσει με το πλοίο της γραμμής για τον Εύδηλο όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοικτή πολιτική ομιλία. Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Ικαρίας και στην συνέχεια το Νοσοκομείο. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει με πτήση της Ο.Α για την Αθήνα.