Την πρώτη ημέρα (8/5) συναντήθηκαν με τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης,  το υγειονομικό προσωπικό του Π.Π.Ι Φούρνων, ενώ επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Φούρνων,  τη Λιμενική και την  Αστυνομική υπηρεσία.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν το χωριό της Χρυσομηλιάς με όπου είχαν  πλούσια συζήτηση με κατοίκους του οικισμού στην οποία εκδηλώθηκε  προβληματισμός για το μέλλον των νησιών μας.

Την δεύτερη μέρα (9/5) έγινε περιοδεία στην αγορά των Φούρνων όπου  συνομίλησαν με επαγγελματίες καταστημάτων και εργαζόμενους στον επισιτισμό.

Η περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών έκλεισε με ομιλία, που είχε μεγάλη συμμετοχή  κατοίκων των Φούρνων σε κεντρικό κατάστημα εστίασης του νησιού.

Ο Λεωνίδας Βαρδαρος   κάλεσε το Φουρνιωτικο λαό να βγάλει συμπέρασμα από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και οδήγησε στην διάλυση ενός από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Μαρουπας κάλεσε τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από την εμπειρία του,  να κλείσει τα αυτιά του στα ψεύτικα διλήμματα μιας σταθερής κυβέρνησης η μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο, και να οδηγηθεί στην κάλπη με κριτήριο την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με δυνατό ΚΚΕ.

Κλείνοντας η γραμματέας της ΚΟΒ Φούρνων Βαγγελιω Κυπραίου, αναφέρθηκε στις δεκάδες παρεμβάσεις που έκανε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και αφορούσαν τα νησιά μας. Τονίζοντας την αξία να αυξηθούν τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος στα νησιά μας και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νόμο μας.