ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ικαρία, οι  περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Β.Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής και Στυλιανός Σταμούλος, τέθηκαν επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ και επισκέφθηκαν  νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών και συνομίλησαν με εργαζόμενους, κατοίκους και εκπροσώπους φορέων.

Συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η πολιτική για την νησιωτικότητα που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνώντες ενώ  τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς αγώνα και διεκδίκησης, για να δωθούν λύσεις στα όσα αντιμετωπίζουν τα πολύπαθα νησιά μας.

 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ικαρίας , συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και πολίτες.

Διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά η ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, η ανάγκη άμεσων, μόνιμων προσλήψεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, η δημιουργία και στήριξη Κέντρων υγείας, η γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης  και η ύπαρξη επαρκούς υγειονομικού υλικού για να μην απαξιώνεται η ανθρώπινη ζωή, γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα.

 

Ιδιαίτερα χρήσιμη και επικοδομητική ήταν η επίσκεψη και συζήτηση με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Ράχες και Αγ. Κήρυκο, όπου διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αντικατάστασης των πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία καταγράφουν ηλικιακά χιλιόμετρα 30 και 40 ετων παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα και δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης. Διαπιστώθηκαν και θίχτηκαν επίσης τα κτιριακά προβλήματα τόσο των ίδιων των πυροσβεστών αλλά και η έλλειψη στεγάστρων που προφυλάσσουν οχήματα και υλικά.

Βασικές είναι και οι ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, η δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας και η ύπαρξη επαρκών δεξαμενών νερού για άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανάγκη κατάργησης του προσωπικού «τριών ταχυτήτων» (μόνιμοι, εποχικοί και πενταετούς υποχρέωσης)καθεστώς που δημιουργεί προβλήματα εργασιακά, οικονομικά και ασφάλειας της ίδιας της ζωής τους.

 

Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Το γραφείο τύπου της ΛΑ.Σ. Β.Αιγαίου