Από το Πυθαγόρειο ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στην Σάμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος περιόδευσε στην αγορά του Πυθαγορείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Στην συνέχεια ο κ. Βελόπουλος μετέβη στην περιοχή των Μυτιληνιών, όπου μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφορικά με την πολιτική που ασκεί στα Ελληνο-τουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό και στα προβλήματα της Περιφέρειας.

“Αν δεν κλείσουν οι ΜΚΟ θα έχουμε κάθε μέρα λαθρομετανάστες στα νησιά μας. Η πρώτη δουλειά της Ελληνικής Λύσης όταν κυβερνήσει είναι να κλείσουν όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δεν χρειαζόμαστε, θα το πω ευθέως, ανθρώπους που κάνουν δουλεμπόριο είτε από φιλανθρωπία είτε επειδή παίρνουν τα λεφτά. Όσο για την κατασκοπεία, είναι δεδομένο: μεταξύ αυτών υπάρχουν και κατάσκοποι. Αλλά όταν ένα κράτος είναι ξέφραγο αμπέλι, όταν δεν θωρακίζεις τα σύνορά σου, όταν δεν κάνεις push back, όταν δεν κάνεις τείχος στον Έβρο 203 χιλιομέτρων, είναι λογικό να γεμίζεις με λαθρομετανάστες. Εμείς όλα αυτά θα τα αποτρέψουμε πραγματικά. Δεν είμαστε ΝΔ, δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε ΚΙΝΑΛ, που έχουν την ίδια ακριβώς άποψη. Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς -δυστυχώς για την Ελλάδα, ευτυχώς γι’ αυτούς- πολλοί φίλοι τους οικογενειακοί, μέλη των οικογενειών τους έχουν σχέση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αυτό λοιπόν για εμάς είναι το χειρότερο από όλα: Άνθρωποι των κομμάτων να ασχολούνται με ΜΚΟ επαγγελματικά. Κομμένες, κλεισμένες οι ΜΚΟ και τελειώνει το θέμα” τόνισε.

Ειδικότερα, για τα Ελληνο-τουρκικά ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε το όψιμο ενδιαφέρον κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να προχωρήσουν σε εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων.

Στο θέμα του κορωναϊού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε:

“Η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα. Στο θέμα της πανδημίας έχει αποτύχει οικτρά και δυστυχώς το κακό δεν είναι να κάνεις λάθος, το κακό είναι να μένεις και να υπομένεις και να κάνεις το ίδιο λάθος. Επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Απειλούν, τρομοκρατούν, εκβιάζουν τον κόσμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει τίποτα, στο θέμα αν θέλετε της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, των ΜΕΘ, εδώ και ένα χρόνο και πλέον. Άρα λοιπόν, ας κοιτάξουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και ας αφήσουν τα υποχρεωτικά. Ο καθένας έχει το αυτεξούσιο στο σώμα του. Αυτό λέει η Ελληνική Λύση: Όποιος θέλει από εμάς πηγαίνει και το κάνει, όποιος δεν θέλει δεν το κάνει. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να σταματήσει η σπέκουλα στο θέμα αυτό, γιατί μονοθεματικά η κυβέρνηση ασκεί πολιτική εδώ και ένα χρόνο. Ασχολείται όλη τη μέρα με το εμβόλιο. Ας σταματήσει η πολιτική του εμβολιασμού και του εμβολίου και ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων μας”.

Αναφορικά με την οικονομία, εστίασε στην έκθεση του ΔΝΤ, την οποία απέκρυψαν τα ΜΜΕ, και η οποία επισημαίνει ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα καταλήξουν στον Ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά στις εισαγωγές, πράγμα το οποίο θα σημάνει εκτίναξη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την λαθρομετανάστευση, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ που ευθύνονται για την διακίνηση λαθρομεταναστών, να θωρακιστούν τα σύνορα της χώρας και να γίνεται push back, καθώς και στην ανάγκη ανέγερσης τείχους 203 χλμ στον Έβρο.

Ο κ. Βελόπουλος δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και η Περιφέρεια γενικότερα, υπογραμμίζοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, που αποτελούν τους πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της Ελληνικής Λύσης.