Περιοδεία στο Νοσοκομείο Σάμου πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μάρτη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Σάμου, Βαγγέλης Μαρούπας  μέλος της Κ.Ε., συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Τ.Ε Σταμάτη Φιλιππή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας  συζήτησαν με πολλούς εργαζόμενους σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και διαπίστωσαν τη δύσκολη μάχη που δίνουν καθημερινά για να κρατηθούν ανοιχτά τα τμήματα, οι κλινικές και οι Μονάδες του μοναδικού νοσοκομείου στο νησί, το οποίο  καθημερινά υποβαθμίζεται από την πολιτική διάλυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας που ακολουθούν όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα αυτή της ΝΔ.  Οι εργαζόμενοι πολύ παραστατικά και ειδικότερα το ΔΣ του Συλλόγου τους , έθεσαν στον υποψήφιο βουλευτή με συγκεκριμένα στοιχεία όλη την κατάσταση που επικρατεί,  με το 50% των θέσεων των γιατρών που προβλέπονται σε ένα παλαιό  οργανόγραμμα να είναι κενές, πολλές ιατρικές ειδικότητες να μην υπάρχουν καθόλου, ενώ η λειτουργία της παιδιατρικής και της μαιευτικής κλινικής με μία παιδίατρο μόνο, κρίνεται επισφαλής.  Επίσης τόνισαν  τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητα, κουζίνα, πλυντήριο –σιδερωτήριο, αποθήκες), υπηρεσίες όπου οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους αφού  η διοίκηση τους οφείλει εκατοντάδες ημέρες κανονικής άδειας και δεκάδες ρεπό, ενώ δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αντίθετα από την πλευρά της διοίκησης επιχειρείται η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικές-εργολαβικές εταιρείες, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο πιστά την κυβερνητική πολιτική. Να σημειώσουμε ότι ήδη μεγάλος αριθμός γιατρών και άλλων εργαζομένων υπηρετούν με πολλές μορφές ελαστικής εργασίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Μαρούπας , μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει στα Νοσοκομεία, όπου στη διάρκεια της πανδημίας πέθαναν 35000 άνθρωποι επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους λόγω έλλειψης ΜΕΘ και συνεχίζει να έχει τις δημοσιές μονάδες υγείας με τεράστια κενά, με ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν,  είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής  που πριν λίγες μέρες  έστειλε στο θάνατο  57 νέους  στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, της ίδιας πολιτικής  που έκαψε ανθρώπους στο Μάτι και έπνιξε άλλους στη Μάνδρα, είναι μέρος της ίδιας πολιτικής που στην ανάγκη αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, βάζει το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές .

Αποδεικνύεται – υπογράμμισε  ο  Βαγγέλης Μαρούπας – ότι το κράτος τους είναι δυσκίνητο και αναποτελεσματικό όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία του λαού, αλλά είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικό όταν καταστέλλει το λαϊκό κίνημα και δίνει δισεκατομμύρια στους μονοπωλιακούς ομίλους με διαδικασίες «fast track”.

Αυτό το κράτος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων και καταδικάζει τους πολλούς στη φτώχια και την ανασφάλεια έχει τις υπογραφές όλων των αστικών κομμάτων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Όλοι τους, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα25, ακροδεξιοί εθνικιστές, κυβέρνησαν τόσο την  περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης όσο και μετά απ’ αυτήν. Όλοι τους έχτιζαν πάνω στα αντιλαϊκά νομοθετήματα των προηγούμενων χωρίς να αλλάζουν ούτε κεραία από την αντεργατική πολιτική.

Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της σωτηρίας του στα χέρια του με τους αγώνες του που τελευταία είναι μεγαλειώδεις , όσο και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη των εκλογών του Μάη. Για να έχει ο λαός αποκούμπι και δύναμη κρούσης την επόμενη μέρα, που θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και επικίνδυνη» .

Ο υποψήφιος βουλευτής και το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχαν επίσης συνάντηση και συζήτηση με την διοικήτρια του Νοσοκομείου  όπου διαπιστώθηκε η χαώδης διαφορά μεταξύ της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζει η διοίκηση του Νοσοκομείου και της ανάγκης ενός Αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος Υγείας για όλους χωρίς προαπαιτούμενα,  για το οποίο παλεύει και υπερασπίζεται το ΚΚΕ.