Περιοδεία στην Πυροσβεστική υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Πέρρο. Συναντήθηκαν με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της υπηρεσίας, περιόδευσαν στην υπηρεσία και συζήτησαν με τους πυροσβέστες για τα χρόνια και κρίσιμα προβλήματα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, των τραγικών ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και ζητήματα που αφορούν το ασυντήρητο δίκτυο των αγροτοδασικών δρόμων και των υποδομών πυροπροσταίας.

 

Μετά την περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά τη στελέχωσή της και την επάρκεια και ετοιμότητα των μέσων (σημαντικός αριθμός πυροσβεστών στη διάθεση της Fraport, οχήματα, ελαστικά κλπ). Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί της Σάμου αλλά και στα υπόλοιπα, λόγω της κατάργησης της στάθμευσης των αεροπλάνων στο νησί αλλά και της υποχρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες που αφήνει ασυντήρητο το δασικό οδικό δίκτυο και τις άλλες υποδομές.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ούτε όταν ήταν αυτοί κυβέρνηση έλυσαν τα προβλήματα. Ίσα ίσα η αποψίλωση του τομέα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης έχει τη δική τους σφραγίδα και πάνω στα χνάρια της δικής τους πολιτικής πατά η σημερινή κυβέρνηση.

Ο λαός να μη τους δείξει καμιά εμπιστοσύνη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ στην κάλπη για να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση της πάλης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διεκδικεί και παλεύει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού κι όχι για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι το μόνο κόμμα που βάζει μπροστά και παλεύει σύγχρονα αιτήματα που μπορούν να διασφαλίσουν την πλούσια φύση και την ομορφιά των νησιών μας και την ασφάλεια των κατοίκων τους, για τα οποία όλα τα άλλα κόμματα δίνουν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις και μόνο.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα:

  • να επαναφέρει τη Σάμο ως σταθμό των πυροσβεστικών αεροσκαφών,
  • να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για τη συντήρηση και βελτίωση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου και των υποδομών των τεχνικων μέσων.
  • να προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία
  • να μονιμοποιήσει με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλους τους 5ετούς θητείας και τους εποχικούς πυροσβέστες».