Με ικανοποιητικές συμμετοχές και στον ημιμαραθώνιο αλλά και στον αγώνα των 4000 μ. ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα Κυριακή 13/3/2022 , ο 5ος κατά σειρά Ημιμαραθώνιος Σάμου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στον 5ο Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος» σημειώθηκαν καλοί χρόνοι και ρεκόρ αγώνα ή ατομικά, ενώ άψογη ήταν η διοργάνωση από τους εθελοντές και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, με υποδειγματική διαχείριση από την Λιμενική Αρχή και την Αστυνομία. Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους δύο πρωταθλήτριες, οι κ.κ. Γεωργία Παπαναστασίου και Μαρία Πολύζου, βετεράνες αθλήτριες στους δρομικούς αγώνες.

Στον ημιμαραθώνιο πρώτος αθλητής αναδείχθηκε ο Νίκος Τσιδώνης, που έσπασε και το ρεκόρ αγώνα, δεύτερος ο Δημήτρης Σκαπέτης, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ και τρίτος ο Παναγιώτης Λιάκος.

Μετάλλια και κύπελα απονεμήθηκαν ακόμη στους τρεις πρώτους αθλητές στην κατηγορία βετεράνων ανδρών και βετεράνων γυναικών. Τιμήθηκε για την προσφορά του στον σαμιακό αθλητισμό επί 45 χρόνια ο Μανώλης Βαλαγεωργίου, καθώς και οι κ.Πολύζου και Παπαναστασίου.

Στους αθλητές που έφταναν στον τερματισμό, καθώς και στους πρώτους τρεις, παραδίδονταν ένα κλαδί ελιάς όπως στην αρχαιότητα, μέριμνα και προσφορά του παλαίμαχου δρομέα Γιακουμή Αμυρσώνη.