Με έναν υποψήφιο, τον Γιάννη Κελεσίδη  θα είναι το ψηφοδέλτιο του   ΚΚΕ (μ-λ)  στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου  όπως αυτό παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας .

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Παπαβασιλείου εξήγησε  ότι στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας καθαρά για οικονομικούς λόγους θα υπάρχουν λιγότεροι υποψήφιοι καθώς το παράβολο για κάθε υποψηφιότητα ανέρχεται στα 150 ευρώ χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του κόμματος.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι  Μυρτώ Παπακώστα και Ιωάννα Χουβαρδά που αποτελούσαν το ψηφοδέλτιο της 21ης Μαϊου  θα συμμετέχουν ενεργά σε όλη την προεκλογική περίοδο  δίνοντας τη μάχη για  το καλύτερο ποσοστό του κόμματος.

Ο κ. Παπαβασιλείου στην ομιλία του  τόνισε ότι κανένα κόμμα δε διαθέτει ουσιαστικά κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά όταν εκλεγούν απλά θα κάνουν διαχείριση του προγράμματος της Ε.Ε. Εστίασε στο «έγκλημα των Τεμπών» λέγοντας ότι τα εγκλήματα συνεχίζονται  με τα εργατικά ατυχήματα  αλλά και λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ με αφορμή το θάνατο τριών γυναικών λόγω της καθυστέρησης μεταφοράς τους με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών λέγοντας  ότι μπορεί να καταργηθεί το ταξικό χάσμα μεταξύ κεφαλαίου και λαού αρκεί ο λαός να πιστέψει στις δυνάμεις του και να βγει μαζικά στους δρόμους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. «Τους λέμε ότι δε θα ξεμπερδέψουν από το λαό αλλά θα τον βρουν μπροστά τους. Στις κάλπες του Ιούνη η οργή στους κυρίαρχους θα καταγραφεί ηχηρά” Λέμε όχι στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες” είπε ο κ. Παπαβασιλείου καλώντας τους πολίτες της Σάμου να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ (μ-λ).