Το βιβλίο του του καθηγητή πολιτικών επιστημών,Θανάση Διαμαντόπουλου «Χωρίς στέμμα. Η αβασίλευτη του Μεσοπολέμου. Ανατομία ενός ιστορικοπολιτικού ατυχήματος» το οποίο μελετά και αναλύει την Α΄ Ελληνική Δημοκρατία,παρουσίασε ο υπ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως Καβάλας του δήμου Παγγαίου.

 

«Το βιβλίο αναλύει τον περίφημο διχασμό και πως αυτός διέτρεξε όλο τον πολιτικό χώρο της χώρας» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος. Αναφερόμενος στις σημερινές συνθήκες, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στα  fakenews με την ομογενοποιημένη αντίληψη για τα πράγματα και την μεγάλη τοξικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των παραδεκτών και σε αμφισβήτηση των παραδοσιακών αξιών της πατρίδας μας. «Φτάσαμε να δημιουργήσουμε μια Γερμανική Ευρώπη αντί να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή Γερμανία» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές ο συγγραφέας υπερθεμάτιζε υπέρ της υποψηφιότητας του Μιχάλη Αγγελόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά «θα  προτιμούσα να έχουμε κάποιον σαν το Μιχάλη Αγγελόπουλο που να μπορεί να κάνει τους Ευρωπαίους να τον ακούν από τα αυτιά, την καρδία και τη λογική. Με όλο το φορτίο αυτό της ευρωπαϊκότητας και της ευρωπαϊκής συνείδησης που έχει ώστε να μην έχουμε έναν εκφραστή του ελληνικού επαρχιωτισμού αλλά κάποιον του ελληνικού ευρωπαϊσμού».

Στο πάνελ συμμετείχαν οδημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ , ο οποίος αναφέρθηκε στα 19 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του ελληνικού τμήματος τηςδιεθνούςευρωπαϊκήςκίνησης και ο υπουργός δικαιοσύνης,ΓιώργοςΦλωρίδης.

 

Για το βιβλίο επίσης μίλησαν ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος Νιου Χαμσαϊρ, Κρις Σπύρου.