ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ  (μ-λ) παρουσιάστηκε τη  Δευτέρα το μεσημέρι από το μέλος του κόμματος Νίκο Παπαβασιλείου.

Ο κ. Ππαβασιλείου  γνωστοποίησε ότι για ακόμη μία φορά  του ΚΚΕ (μ-λ) κατεβαίνει αυτοδύναμα  στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023 με κεντρικό σύνθημα  «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ».

Αναφέρθηκε στην άγρια επίθεση  που δέχεται ο λαός ενόψει των εκλογών  με παραμύθια από την πλευρά της κυβέρνησης που έχουν μόνο ένα  δράκο ενώ τόνισε με έμφαση ότι τα ίδια ψέματα  λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ με ταξίματα που θα διαψευστούν παταγωδώς  μετά τις εκλογές.

“Με την συμμετοχή του στις εκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να αναδείξει στον λαό το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, της εξάρτησης και του πολέμου, της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας.

Να σταθεί δίπλα στις λαικές μάζες που εκβιάζονται με τα ψεύτικα διλλήματα που του θέτουν τα κόμματα του συστήματος, που απαιτούν «ισχυρή κυβέρνηση» για να συνεχίσει και να ενταθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Να αναδείξει την γραμμή του αγώνα και της πάλης απ’ την μεριά του λαού και της νεολαίας ως το μόνο δρόμο που μπορεί να βρει διέξοδο και να έχει νίκες και κατακτήσεις η  συσσωρευμένη οργή που μόνο ένα μέρος της εκδηλώθηκε με το έγκλημα των Τεμπών. Να αναδείξει την πολιτική δράση του και τις πρωτοβουλίες που πήρε την τετραετία που μεσολάβησε μεταξύ της προηγούμενης και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης” ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Τέλος ο κ. Παπαβασιλείου κάλεσε τους Σαμιώτες να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΚΚΕ (μ-λ)  και συγκεκριμένα τους:

Κελεσίδη Γιάννη, παλαίμαχο στέλεχος του μ-λ κινήματος και της αντιφασιστικής πάλης, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου,

Παπακώστα Μυρτώ, αγωνίστρια της μαζικής πάλης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας πάλης ενάντια στην ακρίβεια,

Χουβαρδά Ιωάννα, από την Πρωτοβουλία κατοίκων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων.