Το project που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου για την ανακύκλωση και έλαβε μέρος σε διαγωνισμό στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, καθώς και το θεατρικό σκέτς με θέμα τον Πυθαγόρα, που απέσπασε δύο διακρίσεις σε άλλον διαγωνισμό, με συμμετοχή σχολείων απ΄ όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν στο ολιγομελές κοινό, στην αίθουσα του Δήμου, την Τετάρτη 3 Μαίου το απόγευμα.

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρότζεκτ, κατέθεσαν την εμπειρία τους, από την επαφή με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και τις παρουσιάσεις των άλλων περίπου 150 σχολείων, που χαρακτήρισαν μοναδική. Προβλήθηκε βίντεο με τις επισκέψεις τους σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πρωτεύουσας, καθώς και σκηνές από την παρουσίαση που έκαναν στον Δημόκριτο.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά που ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο για τον Πυθαγόρα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μανδουραράκη, το παρουσίασαν με πολλή επιτυχία, απολαμβάνοντάς το όπως και οι θεατές.

Στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικοί πάπυροι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στον σκηνοθέτη, από τις δύο καθηγήτριες που σήκωσαν όλο το βάρος της προετοιμασίας και της συνοδείας της αποστολής στην Αθήνα, Σοφία Κουμούτση και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Να σημειώσουμε πως την βιντεοσκόπηση της παράστασης, το μοντάζ και την επεξεργασία, που συμμετείχε στον πανελλαδικό διαγωνισμό και διακρίθηκε, έκανε η Σαμιακή Τηλεόραση.