Το ψηφοδέλτιό του για το Ν. Σάμου, εν όψει των εθνικών εκλογών, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου το ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνεται από το μέλος της Κ.Ε. ΚΚΕ Βαγγέλη Μαρούπα, τον ικαριακής καταγωγής Λεωνίδα Βαρδαρό και την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και μέλος της Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ, Βάσω Βρυνιώτη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, το μέλος της Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ Σταμάτης Φιλιππής, έκανε αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Στη συνέχεια τόνισε πόσο απαραίτητη είναι η ενότητα τις δύσκολες ημέρες που ζούμε και ότι ο μόνος τρόπος να δείξει ο λαός τη δυσαρέσκεια του απέναντι στο υπάρχον καθεστώς είναι η στήριξη του ΚΚΕ που βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του.

Κατόπιν έγινε μια μικρή παρουσίαση του βιογραφικού των υποψηφίων, οι οποίοι απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό στο πολυπληθές ακροατήριο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, το μέλος της Κ.Ε. ΚΚΕ και υποψήφιος Βαγγέλης Μαρούπας.

Η ομιλία του κυρίου Μαρούπα ξεκίνησε με αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών και στους λόγους που οδήγησαν σε αυτό ενώ κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις δράσεις του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, το οποίο ήταν έμπρακτα στο πλευρό του λαού εν μέσω δυσκολιών, πανδημίας και φυσικών καταστροφών.

Έπειτα κατακεραύνωσε το τρίπτυχο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τους δυνάστες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Έγινε παρουσίαση του προγράμματος του ΚΚΕ αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, την υγεία και την ενέργεια που θα αποτελέσει στήριγμα στον αγώνα των λαϊκών στρωμάτων.

Καταλήγοντας, ο κύριος Μαρούπας τόνισε ότι το ισχυρό ΚΚΕ θα βοηθήσει στο ξεσκέπασμα των αντιλαϊκών πολιτικών, στο να ακουστεί η φωνή των νησιωτών στη Βουλή και θα σταθεί στο πλευρό του λαού ώστε να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίσημη κήρυξη του προεκλογικού αγώνα και την υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο.

 

Μαρία Τζανενά

Φωτογραφία: Μιχάλης Σβαρνιάς