Ψηφοδέλτια μάχης για τις ανάγκες του λαού, αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική

 

Σε κλίμα ενθουσιασμού και βάσιμης πεποίθησης ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο δήμο Ανατολικής Σάμου, μπορούν να καταγράψουν σημαντική άνοδο, επιβεβαιώνοντας την ενίσχυση του προοδευτικού ριζοσπαστικού τμήματος της κοινωνίας που συσπειρώνεται δίπλα στο ΚΚΕ, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 6-9-2023 στο δημοτικό κήπο η παρουσίαση των αντίστοιχων ψηφοδελτίων της παράταξης.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γραμματέας της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ Σταμάτης Φιλιππής κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα για την ενίσχυσή του με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της εκλογικής διακήρυξης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει ανάγκη ούτε «άλματα ανάπτυξης», ούτε «νέες δυναμικές» ούτε «πορείες αδιέξοδες». Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη από μια άλλη, εντελώς διαφορετική αντίληψη και πορεία που θα λειτουργήσει απελευθερωτικά για το λαό και τα νησιά μας. Οι νησιώτες μας στις βουλευτικές εκλογές  έκαναν ένα πρώτο μεγάλο βήμα ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της πραγματικής αντιπολίτευσης, τις δυνάμεις της πραγματικής αντίστασης, τις δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια και να προτείνουν μια άλλη κατεύθυνση, έξω και πέρα από το μονόδρομο που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα, αλλάζοντας το σκηνικό στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.»

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής ενότητας Σάμου υπογράμμισε ότι σηματοδοτεί τον αγωνιστικό ανυποχώρητο χαρακτήρα της Λαϊκής Συσπείρωσης με καταξιωμένους λαϊκούς αγωνιστές και στελέχη του επαναστατικού κινήματος του νησιού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Τίμος Χατζηλαγός, στην ομιλία του παρουσίασε τους βασικούς άξονες της εκλογικής διακήρυξης ασκώντας κριτική στη μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, προβάλλοντας τις παρεμβάσεις και τη δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν πρωτοπόροι κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές, ριζοσπάστες, προοδευτικοί, έντιμοι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στο πλάι των εργαζομένων, όλου του λαού, πρωτοστατούν στους αγώνες, βρίσκονται κάθε μέρα στους δρόμους, ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου, των γενιών που έρχονται, των νέων που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη ζωή τους. Είναι άνθρωποι που στην επαγγελματική τους αλλά και κοινωνική τους δραστηριότητα έχουν σαν στόχο την προσφορά στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Είναι η παράταξη του ΚΚΕ που έχει ρίζες σταθερές και βαθιές στη κοινωνία του νησιού μας, έχει πίσω της ιστορία αγωνιστικής παρουσίας, θέσεων και καθημερινής δράσης».

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

 

 • ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ Γιατρός αναισθησιολόγος – πρώην πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σάμου
 • ΒΑΛΕΟΝΤΗ – ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Συνταξιούχος εκπαιδευτικός – Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου (ΟΓΕ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα
 • ΒΙΓΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αρχαιολόγος – πρώην διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου
 • ΒΡΥΝΙΩΤΗ ΒΑΣΩ Οικονομολόγος – Μέλος της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ, Ιδιωτική υπάλληλος – Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου
 • ΛΑΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αγρότης – Πρόεδρος του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου
 • ΜΑΓΔΑΝΟΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   Φοιτητής του Τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
 • ΠΑΝΤΑΠΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας – Μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ
 • ΤΖΙΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Συνταξιούχος  –  Μέλος της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ – Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου –  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.
 • ΤΣΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος – Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ – Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου
 • ΦΙΛΙΠΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Υγειονομικός – Γραμματέας της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ – Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου – Μέλος της Ε.Γ του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ – Περιφερειακός σύμβουλος.
 • ΧΙΟΥ ΕΛΣΑ Λογοτέχνης – Ερευνήτρια