Παρέμβαση για το θέμα των θερινών δρομολογίων των λεωφορειούχων της Ικαρίας έκανε ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τονίζοντας τα εξής:

Σχετικά με όσα αναφέρονται στο έγγραφο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Α.Π: 3396-16 / 09-06-2016) και αφορούν τα θερινά δρομολόγια για το 2016 των λεωφορειούχων της Ικαρίας. Επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

– Αν και αναφέρετε ότι λάβατε υποψη το έγγραφο του Δήμου Ικαρίας (Α.Π: . 2987 / 04-05-2016) σχετικά με την έκδοση της απόφασης σας για τα θερινά δρομολόγια του 2016. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε δεν υπάρχει στην απόφαση σας καμιά πρόβλεψη, σχετικά με την σύνδεση της έδρας των δημοτικών ενοτήτων Ευδήλου και Ραχών με τις τοπικές κοινότητες που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση (π.χ Τ.Κ Καρκιναγρίου, Τ.Κ Φραντατου, Τ.Κ Μαγγανιτη). Το ίδιο και για την έλλειψη προγραμματισμένων δρομολογίων που να συνδέουν τους συγκοινωνιακούς κόμβους του νησιού (Λιμάνια -Αεροδρόμιο), με τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του νησιού. Τέλος καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τακτική σύνδεση οικισμών με έντονη τουριστική κίνηση στην Ικαρία (π.Χ Φάρος, ιαματική πηγή Αγίας Κυριακής, Νας.).

Πιστεύοντας ότι αυτή η παράμετρος πρέπει να εξεταστεί από τις υπηρεσίες σας με ιδιαίτερη ευαισθησία, σας είχαμε κοινοποιήσει ένα πιθανό πρόγραμμα δρομολογίων που θα μπορούσε να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Πρόγραμμα βασιζόμενο στα δρομολόγια, που εκτελούσαν οι μεταφορείς στα πλαίσια του επιχειρησιακού Προγράμματος δημοτικής συγκοινωνίας «Πρόγραμμα Συν – Κοινωνία» το διάστημα 2009-2011.

Έχοντας ως κριτήριο ότι οι συγκοινωνίες είναι δικαίωμα στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, έτσι ώστε ο στόχος της βελτίωσης του επιπέδου ζωής που πρέπει να υπηρετεί η Τοπική διοίκηση να γίνεται πράξη καθημερινά. Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα δρομολογίων των λεωφορειούχων της Ικαρίας για την θερινή περίοδο του 2016 .