ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αποτελεί σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δυστυχώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του, Σταύρου Τάσσου, έκανε παρέμβαση στο γραφείο του Υπουργού Υγείας ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε λεπτό χωρίς παιδιίατρο το νησί και βέβαια να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό οι απαραίτητες θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο.

Η απάντηση από το γραφείο του υπουργού ήταν ότι προσπαθούν για την άμεση κάλυψη του κενού και την επαναλειτουργία της κλινικής και επανέλαβαν οτι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις παιδιάτρων.

Ο λαός να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να παλέψει μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την άμεση κάλυψη και επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής καθώς και για την πλήρη στελέχωσή της καθώς και όλου του νοσοκομείου. Να μην επιτρέψει η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και στην υγεία να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Να βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του προτάσσοντας τις δικές του σύγχρονες ανάγκες.

Σάμος, 3/4/19