ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Την άμεση ανάγκη έστω και τώρα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο , τα Κέντρα Υγείας , τα Περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, τόνισε σε παρέμβασή της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η Λαϊκή Συσπείρωση. «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά έχουμε και μείς, ως δήμος, ευθύνη να απαιτήσουμε μέτρα τώρα» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Τζίχας επαναφέροντας το υπόμνημα με τις προτάσεις της παράταξης που είχε κατατεθεί στη δημοτική αρχή στις 4 Οκτώβρη.

 

  • Εξάλλου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε με αναφορά της , το ψήφισμα των Συλλόγων Μυτιληνιών για την προστασία των κατοίκων και την πλήρη λειτουργία του Περιφερειακού ιατρείου Μυτιληνιών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία της περιοχής του δήμου.

 

  • Ερωτήσεις που αφορούν 1) Την προοπτική λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο βρίσκεται στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και 2) Το αίτημα στέγασης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ανατολή» Παλαιοκάστρου, κατέθεσε και ανέπτυξε η Λαϊκή Συσπείρωση κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένοντας τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

 

  • Τέλος όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μητσός,  επισκευάστηκε ο αγωγός αποχέτευσης που ήταν σπασμένος σε πολλά σημεία μέσα στο ρέμα που διασχίζει τους Βουρλιώτες. Το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους μεγάλου τμήματος του χωριού, είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο με ερωτήσεις της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας την άμεση επισκευή του.