ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 30-10-2018 η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Αναφορά με το υπόμνημα των κατοίκων της περιοχής Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων, σχετικά με την ύδρευση του οικισμού και την ανάγκη τοποθέτησης δεξαμενής και κατασκευής δικτύου ύδρευσης. Είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ίδιο θέμα όπου δόθηκε η απάντηση ότι θα τοποθετηθεί δεξαμενή PVC, αλλά οι κάτοικοι θα πρέπει να παίρνουν νερό με δικές τους   σωλήνες. Προοπτική για την οποία δικαίως διαμαρτύρονται.

 

  • Εισήγηση – πρόταση για κατασκευή δεξαμενής και κλειστού δικτύου άρδευσης της περιοχής Παλαιοχωρίου-Κάμπου Βουρλιωτών , σε μια περιοχή που αρδεύεται με αυλάκια της δεκαετίας του 60 και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όταν υπάρχει άφθονο νερό από την πηγή Πνακά. Ζητείται από τη δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες να απαντήσουν πότε και πως, σκοπεύουν να επιλύσουν άμεσα αυτό το οξυμένο πρόβλημα και συγκεκριμένα: Αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην μελέτη του έργου και την ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2019;

 

Επίσης κατατέθηκαν ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  • Σχετικά με το έργο «Αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Μυτιληνιών» που παρουσίασε καθυστέρηση και ανησυχία στους κατοίκους του χωριού για τις επιπτώσεις σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Απαντήθηκε ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση αλλά θα συνεχιστεί κανονικά.
  • Για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την περιοχή Κούτσουρα του Πύργου εδώ κι’ ένα χρόνο με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να πάνε τα απορριμματοφόρα. Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν «Δεν πειράζει , ας περπατάνε 200 μέτρα…»
  • Για την πρόσληψη με δική μας πρόταση υδρονομέα και για τον Πύργο, ο οποίος όμως δεν πήγε ποτέ στο χωριό αλλά αξιοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου για την καθαριότητα, Η απάντηση ήταν «Χρειάστηκε στη καθαριότητα…»
  • Για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου 1ου & 2ου Γυμνασίου Σάμου. Η απάντηση του δημάρχου και των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ότι μέχρι τέλος του 2018 θα ολοκληρωθούν.
  • Τέλος με πρότασή της Λαϊκήγς Συσπείρωσης, στον Κανονισμό Άρδευσης Δήμου Σάμου που ψηφίστηκε, εντάχθηκε στις αρδευόμενες περιοχές και η περιοχή του Πύργου που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση.