Νέα παράταση στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Πάντως, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την πλευρά των επιδημιολόγων εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Τελευταία παράταση και μετά… χαλάρωση

Η όποια χαλάρωση των μέτρων θα αποφασιστεί σήμερα, αναμένεται να εφαρμοστεί μετά και την ολιγοήμερη παράταση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τα σενάρια θέλουν μερική χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς με αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η αύξηση των θεατών στα γήπεδα από το 10% και έως χίλια άτομα στο 20%.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι μπαίνει και η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, μετά τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να μεταβάλλεται ωστόσο καμία άλλη από τις απαγορεύσεις που ισχύουν.

Το μόνο σίγουρο δηλαδή είναι ότι θα παραμείνει το ωράριο έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση των ορθίων, αλλά και τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

Πηγή