Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες , το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει παράταση μέχρι τέλος Δεκεμβρίου στον μειωμένο ΦΠΑ που ισχύει σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Χίο και Σάμο.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ θα παραμείνει στο 17% αντί να αυξηθεί στο 24% ο μειωμένος στο 9% αντί 13% και ο υπερμειωμένος στο 5% αντί 6% για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Την σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογράψουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Αικατερίνη Παπανάτσιου. Πρόκειται για μια απόφαση που στο παρελθόν είχε προκαλέσει την οργή των Γερμανών βουλευτών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει την έγκριση των δανειστών.

Η απόφαση θα δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος προκειμένου να μην υπάρξουν ανατροπές και αυξήσεις τιμών στα νησιά αυτά ενόψει και των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Και… έλεγχοι

Την ίδια στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει απόβαση ελεγκτών στα νησιά από 1ης Ιουλίου.

Το « στοίχημα» είναι να μην αποτελέσουν πρόσχημα για έξαρση φοροδιαφυγής και χαμηλές εισπράξεις εσόδων οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και η επικείμενη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου.

Η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ (17% αντί 24%, 9% αντί 13% και 4% αντί 6%) αναμένεται να δοθεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: www.in.gr