ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μαζική κινητοποίηση του λαού του Μαραθοκάμπου έγινε σήμερα κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής. Με δεκάδες αυτοκίνητα οι Μαραθοκαμπίτες ξεκίνησαν με αυτοκινητοπορεία από το χωριό προς το Καρλόβασι και το Κέντρο Υγείας στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου. Συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου μετέφεραν το ομόφωνο ψήφισμα της πάνδημης συγκέντρωσης της Λαικής Επιτροπής με το οποίο απαιτούν:

  • Να σταματήσει η δίωξη της μόνιμης γιατρού και να παραμείνει στο Π.Ι. όπως πριν ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών
  • πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση όλων των Αγροτικών Ιατρείων, του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Υγεία και Πρόνοια αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό.

Συναντήθηκαν με τα δύο από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου, Γιώργο Κουτσοδόντη και Τάσο Κοζώνη, στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα και απαίτησαν ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συγκεντρωμένους. Στη συζήτηση προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο οτι δεν είχαν καμιά ανάμειξη στην απομάκρυνση της γιατρού αλλά δεν τα κατάφεραν. Είπαν οτι έχουν κάνει κινήσεις για την επιστροφή της χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι επίσημο και χωρίς να παρέμβουν επιτόπου στο υπουργείο.

Η προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν και να κοροϊδέψουν το λαό του χωριού έπεσε στο κενό και δε πρόκειται να πιάσει όπως δε πιάνει πλεόν και η κοροϊδία της κυβερνησης στο λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίνει δεκάρα για την υγεία, κλείνει τα ιατρεία και βάζει το λαό να πληρώνει από την άδεια τσέπη του το κόστος της υγείας κι απ’ την άλλη μας πετάει τα ψίχουλα του μερίσματος και των επιδομάτων, βγάζει στο σφυρί τα σπίτια μας και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει και άγρια καταστολή προκειμένου να βάλει το λαό στο γύψο, δε περνάει πια.

Μετά τη συγκέντρωση στο Κ.Υ ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης όπου οι κάτοικοι του χωριού διαδήλωσαν τα αιτήματά τους. Την κινηοποίηση στηρίζουν όλοι οι φορείς του χωριού καθως και το Εργατικό Κέντρο και σωματεία και φορείς του νησιού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Συμμετέχουμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου αύριο Παρασκευή 12/1 στις 10 το πρωί με κινητοποίηση στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Προσυγκέντρωση και αναχώρηση για το Βαθύ 8:30 στη στροφή Κονδύλη