ΛΑÏΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 13/03/23 μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου,πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στο Βαθύ της Σάμου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από φορείς της περιοχής, όπου συναντήθηκαν με την διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ και της έθεσαν τα προβλήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα  στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθοκάμπου, καταστρέφοντας οικιακές συσκευές με κορύφωση τις πυρκαγιές σε ένα μαγαζί και σε ένα σπίτι, πιθανών από τις αλλεπάλληλες διακοπές και αυξομειώσεις της τάσης.

Κατατέθηκαν κείμενο με υπογραφές που μαζεύτηκαν από τους κατοίκους και σφραγισμένο από όλους τους φορείς της περιοχής, μαζί με το κείμενο και το διεκδικητικό  πλαίσιο που είχε ψηφιστεί από την συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής. Η διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς άμεσα.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ:

  1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής ρεύματος.
  2. Να γίνουν προσλήψεις τεχνικού και διοικητικού προσωπικού με σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, που να καλύπτουν τις ανάγκες.
  3. Το άνοιγμα πλατφόρμας από την ΔΕΔΔΗΕ, για δηλώσεις ζημιών σε οικιακές και επαγγελματικές συσκευές από τους καταναλωτές και άμεση αποζημίωσή τους στο 100% της αξίας τους.
  4. Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και καμία διακοπή σε σπίτι λαἴκής οικογένειας, λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών.
  5. Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και στα καύσιμα.
  6. Να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια της πυρκαγιάς και καταστροφήςτου καταστήματος και της οικείας στο Μαραθόκαμπο ώστε να αποζημιωθούν στο 100% άμεσα.