Κληθήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες μνημονίων και προσφυγικής κρίσης που είχαν πλήξει ιδιαίτερα τις δομές της Δημόσιας Υγείας να υπηρετήσουμε ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Ικαρίας.

Σήμερα τέσσερα περίπου χρόνια μετά είμαστε περήφανοι που μαζί με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και ιδιαίτερα με την συνέργεια και την καθοδήγηση του απερχόμενου διοικητή κ. Λάζαρου Θεόφιλου συμβάλλαμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα για:

  • την αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (μόνιμου και επικουρικού )
  • την κατασκευή μονάδας παραγωγής οξυγόνου.
  • την δρομολόγηση των διαδικασιών για την επισκευή και λειτουργία του ξενώνα ιατρών και νοσηλευτών που ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί και να χρησιμοποιηθεί και ως ξενώνας φιλοξενίας απόρων συγγενών των νοσηλευόμενων.
  • την κατάργηση των εργολάβων στην καθαριότητα και τη σίτιση και την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας, που εξοικονόμησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το ταμείο του ιδρύματος και προσέφερε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους.

 

Μετά την νέα πολιτική κατάσταση (ανάληψη της κυβέρνησης από τη Ν.Δ.) παραμείναμε στο Δ.Σ. του νοσοκομείου με αίσθημα ευθύνης για την εύρυθμη λειτουργία του.

Με την αντικατάσταση του διοικητή υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας στη διάθεση του Υπουργού.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την άψογη συνεργασία τον απερχόμενο διοικητή και να ευχηθούμε στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να έχουν δύναμη και όραμα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

 

Τα μέλη του Δ.Σ.

Καλομοίρης Πέτρος

Ταμπαχανιώτης Δημήτρης

Δεμερτζή Ελπινίκη.