ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

 

 

Κινητοποίηση για την ενημέρωση του λαού σχετικά με την επαίσχυντη και επικίνδυνη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις θανάτου στη χώρα μας πραγματοποίησε την  Πέμπτη 16 Γενάρη η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

Έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Ναυτικό Σταθμό Σάμου και στη συνέχεια πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης Σάμου που κατέληξε στη κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Εργατικού κέντρου Σάμου ο Μάριος Βαλωμένος μέλος της διοίκησης και μίλησε ο Τίμος Χατζηλαγός μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης.

Από τους ομιλητές καταγγέλθηκε η επιχειρούμενη ακόμη μεγαλύτερη  πρόσδεση της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό άρμα που βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στη περιοχή και καθιστά την Ελλάδα στόχο αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν : « Οι Βάσεις είναι πολέμου εργαλεία – Εμείς δεν υπογράφουμε τη νέα συμφωνία» και μετέδωσαν το μήνυμα που αναγράφονταν σε ένα από τα πανό της κινητοποίησης: «Να μη χύσουν το αίμα τους , ο λαός και η νεολαία για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».