45 χρόνια από τον λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα με τα ίδια συνθήματα : «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ» . «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ». Συνθήματα που στις μέρες μας αποκτούν ακόμη πιο δραματικό και επίκαιρο περιεχόμενο.

Σήμερα που η σκιά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου βαραίνει απειλητικά πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια , την Αν. Μεσόγειο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, είναι επιτακτικό να δυναμώσει ο αγώνας για: «ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε».

Ο λαός δεν πρέπει να χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν πρέπει να στρατευτεί κάτω από «ξένη σημαία».

Στο νησί μας, έχουμε το πιο ζωντανό παράδειγμα της ιμπεριαλιστικής – καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το δράμα χιλιάδων προσφύγων που εγκλωβίζονται από την Ε .Ε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνθήκες αθλιότητας για να αποτελούν δεξαμενή άντλησης φτηνών εργατικών χεριών όταν το απαιτήσουν οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα της φρίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γίνονται για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από το κεφάλαιο.

Σε όλα αυτά και βέβαια στην στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων με μισθούς πείνας, των συνταξιούχων με συντάξεις επιδόματα και στην τεράστια ανεργία που πλήττει κυρίως τη νεολαία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιϊμπεριαλιστικό -αντιπολεμικό κίνημα καθημερινά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 6μμ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ, στην αντιϊμπεριαλιστική πορεία και στην εκδήλωση  που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι φορείς του νησιού, στο κτίριο της «Εμπορικής Σχολής».