ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή των «πέντε οσπητίων» – Μεγάλης Παναγίας (1586).

Την Παραμονή τελέστηκε υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Ευσεβίου, εψάλλισαν τα Εγκώμια της Παναγίας και έγινε η περιφορά του Επιταφίου της πέριξ του Καθολικού. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους «να στρέψουμε προς την Παναγία μας τις παρακλήσεις και τις προσευχές μας ώστε με την παντοδύναμη μεσιτεία της να ελκύσει το Θεϊκό έλεος του Υιού της και στην δική μας αμαρτωλή ζωή και να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της σωτηρίας και της αγιότητος».

Την Κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας ο οποίος και τόνισε «Το Ζωντανό παράδειγμα της πνευματικής ζωής της Θεοτόκου παρουσιάζετε σήμερα ενώπιόν μας για μίμηση. Καλούμαστε να αποτινάξουμε την πνευματική ραθυμία και μέσα στον αγιασμένο χώρο της Εκκλησίας να εργασθούμε με πολλή προθυμία για την ελευθερία από τα αμαρτωλά πάθη, την κατάκτηση των θεοειδών αρετών και την ενοίκηση της Θ. Χάριτος στην Καρδιά μας».

Πλήθη Χριστιανών μετείχαν σ΄αυτήν την πνευματική ευκαιρία αλλά και χάρηκαν για τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού και την Παρουσία του Νέου Ηγουμένου και της συνοδείας αυτού.