Με αφορμή την πρόσφατη διαδικτυακή ανάρτηση του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, Βουλευτή Νομού Σάμου, για το πολεοδομικό ζήτημα, η ραδιοφωνική εκπομπή «10 με τόνο» στους 99,8 fm με τη Βιολέτα Τριπόδη παρουσίασε την πρόοδο των χωροταξικών διαδικασιών για το νησί μας. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος συνομίλησε με τον υπεύθυνο μηχανικό, κ. Ιωάννη Παλαιοκαστρίτη, ο οποίος διευκρίνισε τον πλέον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση των πολεοδομικών έργων. «Ήταν με νόμο αρμοδιότητα του Δήμου. Τώρα είναι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του κ. Ταγαρά. Η μελέτη μας παραδόθηκε στον βουλευτή και στάλθηκε στον υπουργό. Δεν υπάρχει, πλέον, ανάμειξη των δήμων. Χρηματοδοτείται από το αρμόδιο υπουργείο»

Επιπλέον, ο κ. Παλαιοκαστρίτης αναφέρθηκε στις πολύχρονες πολεοδομικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί από τον ίδιο για τους δύο δήμους. «Προσωπικά, γνωμοδότησα ως μέλος της επιτροπής του ενιαίου Δήμου Σάμου και έγιναν δύο μελέτες και για τους δυο Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου ως γνωμοδοτικό τεύχος που έχει παραδοθεί στους φορείς του νησιού». Παραδέχτηκε, ακόμα, ότι ο Δήμος Δυτικής Σάμου δεν έλαβε τα σχετικά σχέδια της λόγω της μη ύπαρξης σημαντικών πολεοδομικών προβλημάτων στην περιοχή. «Το κομμάτι του Μαραθοκάμπου έχει ολοκληρωθεί. Η πλευρά του Καρλοβάσου έχει λίγες αλλαγές για να γίνουν. Έχουμε κάνει γνωμάτευση για τον Δήμο Δυτικής Σάμου αλλά το βάρος στη δική μου περίπτωση είχε πέσει στην Ανατολική Σάμου».

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις του χωροταξικού προβλήματος στον τουρισμό, ο κ. Παλαιοκαστρίτης τόνισε την ανάγκη επέκτασης των οικισμών στο Ποτοκάκι και το Ποτάμι λόγω ανάδειξής τους σε τουριστικές περιοχές.

Επίσης, η εκπομπή επικοινώνησε με το κ. Στεφανάδη ο οποίος μετέφερε τα λόγια του κ. Ταγαρά  για τη Σάμο και ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Παλαιοκαστρίτη για τις υπηρεσίες του. «Η Σάμος είναι προτεραιότητα μου είπε ο κ. Ταγαράς. Το θέμα ταλανίζει το νησί πολλές δεκαετίες, περίπου, 30 χρόνια. Με τη συμβολή του, αυτοβούλως, ο μηχανικός κ. Παλαιοκαστρίτης έχει φτιάξει τα πολεοδομικά σχέδια. Ανιδιοτελώς, έφτιαξε πενήντα σελίδες για τη Σάμο. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε».