ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος για πολλά χρόνια δούλευαν για το Δήμο χωρίς να είναι μόνιμοι εργαζόμενοι.  Πλέον 9 εργαζόμενοι εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Ανατολικής Σάμου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται λειτουργική υπηρεσία που ανήκει στην οργανωτική δομή του Δήμου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μετά από μια μακροχρόνια αναμονή και πανελλαδικό αγώνα των στελεχών του “Βοήθεια στο Σπίτι ” και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δικαιώθηκαν και 9 νέοι υπάλληλοι μονιμοποιήθηκαν στο Δήμο όπου θα κατανεμηθούν στις δυο δημοτικές ενότητες που λειτουργεί η δομή του προγράμματος. Το πρόγραμμα προσφέρει αναγκαίες υπηρεσίες σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.ά) κατ’ οίκον.

Μετά από πολυετή διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ο Δήμαρχος, ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχεια στο εξαιρετικά δύσκολο έργο της παροχής υπηρεσιών υγείας σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες πολιτών που το έχουν ανάγκη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων του Δήμου  διαβεβαίωσαν ότι, θα είναι δίπλα στους υπαλλήλους σε όποιο ζήτημα τυχόν ανακύψει και τους ευχήθηκαν καλή δύναμη.

 

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου