Συνελήφθησαν, χθες (26-11-2017) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Σάμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για τα αδικήματα της κλοπής, της αντίστασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 23χρονος ως οδηγός και ο 40χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, ένα (1) κυνηγετικό όπλο, επτά (7) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένας (1) λοστός, ένα (1) ξύλινο ρόπαλο, δύο (2) αλυσίδες από δίκυκλο όχημα, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 1,4 μ. και διάφορα εργαλεία.

Ο 23χρονος αρνήθηκε αρχικά να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών και ακολούθως απώθησε έναν από αυτούς προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες του 23χρονου, στη Σάμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) γκλομπ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), μία κουκούλα τύπου «full face», μία (1) ξιφολόγχη, μεταλλικά και πλαστικά τμήματα από δίκυκλα οχήματα, καθώς και σετ καθαρισμού όπλου.

Επίσης σε αντίστοιχες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες του 40χρονου στη Σάμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν πληρούνταν για την κατοχή του, οι προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και έξι (6) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 23χρονου, σε επτά (7) περιστατικά πρόκλησης φθορών με τη χρήση όπλου, σε οχήματα και οικίες που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 21-09-2016 έως 24-10-2017, στη Σάμο.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.