Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.30μμ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ομιλία από τη διαβητολόγο-παθολόγο ιατρό του Νοσοκομείου Σάμου, κα.Μαρία-Πελαγία Κουκούλη, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης,  όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε».

Στην  ομιλία οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από την ιατρό για τη μεταβολική νόσο που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, για τους τύπους του διαβήτη, για τους παράγοντες που τον επηρεάζουν, συστάσεις και ενέργειες πρόληψης – αντιμετώπισης καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην μεταβολική αυτή νόσο.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας  ο προϊστάμενος τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Μαχαίρας, μίλησε για τη σημασία της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη καθώς επίσης ανέλυσε παραδείγματα διατροφής για την αντιμετώπιση της νόσου.

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου για όποιον επιθυμούσε καθώς επίσης οι ομιλητές έλυσαν απορίες των παρευρισκομένων.

Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές τόσο για την ενημέρωση των πολιτών, την ενίσχυση της πρόληψης και την καλύτερη αντιμετώπιση χρόνιων νόσων, όσο και για την ανάδειξη του επιστημονικού δυναμικού του Νοσοκομείου μας.

 

 Η Διοικήτρια

 Αφροδίτη Αγγέλη