ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον ψυχολόγο Δρ. Νάκος Γεώργιο.

Ο Δρ Νάκος Γεώργιος είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας και έχει παρευρεθεί ως προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων με θεματολογία τον διαδικτυακό εκφοβισμό, τον εθισμό και την υπερβολική χρήση του διαδικτύου, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε ομιλίες και ημερίδες σε γονείς και παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Σήμερα υπηρετεί ως Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ομιλία με τίτλο «Σύγχρονες διαδικτυακές προκλήσεις. Πρακτικές αντιμετώπισης και μέτρα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο» έχει σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κυρίως για cyberbullying και sexting για παιδιά, για εκβιασμούς και για εξαναγκασμούς. Αλλά και όσον αφορά πολίτες και καταστηματάρχες για διαδικτυακές απάτες και τραπεζικές συναλλαγές, φαινόμενο που έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00