Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

———————————

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συντ/χων εξέδωσε συμπληρωματικό δελτίο Τύπου που αναφέρει τα εξής.

1.Μετά από συνεννόηση που έγινε με την Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ), τις σχετικές αιτήσεις που έστελναν ατομικά οι συνταξιούχοι μπορούν να τις καταθέτουν στον Σύνδεσμό μας και να αποστέλλονται με ονομαστική κατάσταση (ομαδικά) απευθείας στο Ταμείο, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το όποιο κόστος για τους συνταξιούχους. Ο Σύνδεσμος μας θα αναλάβει την ευθύνη αποστολής.

2.Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για την κύρια σύνταξη και τα δώρα, μπορεί να υποβάλλονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, ή από τον Σύνδεσμό μας με ονομαστική κατάσταση για τους ίδιους λόγους.

3.Διευκρινίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ,συνταξιούχοι του Δημοσίου και ήδη ΕΦΚΑ, δεν έπαιρναν δώρα εορτών και επίδομα αδείας από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και ήδη ΕΤΕΑΕΠ και γι αυτό δεν προβάλλεται στη σχετική αίτηση αξίωση  επιστροφής     Κατά  της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιοι φορείς ΕΤΕΑΕΠ και ΕΦΚΑ έχουν ήδη ασκήσει Έφεση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ              ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ