Οι Τάκης Μάντης-Παύλος Καγιαλής ήρθαν 8οι στον… τελευταίο τους ολυμπιακό χορό στην κατηγορία των 470. Η κατηγορία, ως αμιγώς ανδρικό πλήρωμα, θα πάψει να υφίσταται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το επί, σχεδόν, 13 χρόνια ως ζευγάρι δεν θα ξανατρέξει μαζί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, σε αυτή την κλάση.

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές των 470 ήξεραν από την αρχή της κούρσας ότι η βαθμολογική διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για μία θέση στο βάθρο και δεν μπορούσε να καλυφθεί. Έτσι, μπήκαν για τελευταία φορά στο ολυμπιακό 470 και χάραξαν ρότα για μία θέση στην οκτάδα. Τερμάτισαν 9οι και ολοκλήρωσαν την ολυμπιακή τους παρουσία στην κατηγορία με μία 8η θέση στη γενική κατάταξη και, φυσικά, το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν, οι, από την αρχή, αδιαφιλονίκητο φαβορί, οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ (χρυσός στο Λονδίνο, ασημένιος στο Ρίο) και Γουίλ Ράιαν (ασημένιος στο Ρίο), το ασημένιο οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ – Μπέργκστρομ και το χάλκινο οι Ισπανοί Σαμάρ και Ροντρίγκεθ.

Η 8η θέση των Μάντη – Καγιαλή ήταν η καλύτερη θέση για την ελληνική ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ύστερα από την 9η θέση της Βασιλείας Καραχάλιου.

Πηγή: kathimerini.gr