Ολοκληρώθηκε σήμερα το διήμερο δράσεων σχετικά με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμής Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ) στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους φορείς του νησιού μας, όπου συζητήθηκαν και καταγράφτηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο αφορά την κίνηση των μηχανοκίνητων οχημάτων αλλά και των πεζών, πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α., παράνομη στάση και  στάθμευση εντός της πόλης, έλλειψη σηματοδότησης, διαβάσεων κ.α.

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, η ομάδα έργου, μαζί με τον υπεύθυνο συγκοινωνιολόγο του Σ.Β.Α.Κ., συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μητσό επισκέφτηκαν την Γ´ τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σάμου για να ενημερώσουν  και να  ανταλλάξουν απόψεις με τη νέα γενιά δημοτών!

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως σκέφτονται την πόλη τους στο μέλλον και έδωσαν πρωτότυπες ιδέες για τις μετακινήσεις εντός πόλης!

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού είναι η επεξεργασία των δεδομένων από τη διαβούλευση καθώς και από την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μέσω της συμπλήρωσης του εξειδικευμένου ερωτηματολογίου προς του δημότες, ώστε τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να είναι ορθά και να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση www.svaksamos.com.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ξανά η διαδικασία της διαβούλευσης, όπου εκεί θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες λύσεις και πρακτικές για την αντιμετώπιση των  παραπάνω θεμάτων.

 

Από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου