Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ», ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στο νησί της Λήμνου την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Στεφανής ξεκίνησε με συναντήσεις με πολίτες και καταστηματάρχες στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου κατέγραψε τις ανησυχίες και τις απόψεις τους. Η περιήγησή του τον οδήγησε στο γραφικό παλαιό λιμάνι της Μύρινας, δημιουργώντας μια προσωπική επαφή με την τοπική κοινότητα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο της Μύρινας, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον λιμενάρχη για το έργο του Λιμεναρχείου, τις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας στις πρακτικές βελτίωσης των υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο τελωνείο της Μύρινας, όπου ο κ. Στεφανής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους και να ακούσει τις ανησυχίες τους, αναφορικά με τη σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας του τελωνείου.

Στις 10:00, μπροστά στο μικρό λιμανάκι της Μύρινας, ο κ. Στεφανής παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό του Ant1.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και ενημερώθηκε για την κατάσταση του τμήματος και την έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Στεφανής εξέφρασε τη στήριξή του στις αστυνομικές αρχές και την ανάγκη για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ακολούθως ο κ. Στεφανής παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Άλφα Λήμνος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνέχισε τις επισκέψεις του σε χωριά της Λήμνου, όπως το Πλατύ, το Θάνος, τον Κοντιά, τα Τσιμάνδρια, τη Νέα Κούταλη και το Λιβαδοχώρι, συνομιλώντας με τους κατοίκους.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο κ. Στεφανής, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με συναντήσεις με πολίτες και καταστηματάρχες στην πλατεία ΚΤΕΛ της Μύρινας, συζητώντας θέματα που αφορούν τις αυξημένες τιμές πετρελαίου κίνησης και βενζίνης στο νησί, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα χωριά Κάσπακα και Κορνό, όπου συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους όσο και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού σχολείου Κάσπακα, όπου τους ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά.

Επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μύρινας όπου συνομίλησε με τον Διοικητή και το προσωπικό, τονίζοντας τη σημασία της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ταλανίζουν τη χώρα μας. Ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν στην Ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Fm100 Λήμνος, αναφερόμενος σε σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή και παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για το Βόρειο Αιγαίο.

Τέλος η περιοδεία του στο νησί της Λήμνου ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα χωριά Μούδρο, Ρωμανό, Ρεπανίδι, Κοντοπούλι, Καλλιόπη, Παναγία και Πλάκα, συναντώντας και συζητώντας με κατοίκους σε πολύ θερμό κλίμα.

Αναχωρώντας από το νησί της Λήμνου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε: «Η επίσκεψή μου στη Λήμνο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσω τους πολίτες του νησιού και να ακούσω τις ανησυχίες τους. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μας βοηθά να διαμορφώσουμε καλύτερες λύσεις για το μέλλον της περιοχής, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Λήμνου και όλου του Βόρειου Αιγαίου».