ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (9-9-2023)

Ο στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Σάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κοσμά, να είναι στο 2ο  γύρο των εκλογών  και να διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου, καθώς και ο στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου  με υποψήφια Περιφερειάρχη την  Αγλαΐα Κυρίτση να αναδειχθεί 2η  δύναμη στη Περιφέρεια, γέμισαν με ενθουσιασμό και μαχητική αισιοδοξία τους υποψήφιους και φίλους της παράταξης στην εκδήλωση για την παρουσίαση των δύο συνδυασμών, που έγινε την Παρασκευή 8-9-2023 στην αίθουσα του δήμου  στο Καρλόβασι. Εκδήλωση που έκλεισε την 4ήμερη περιοδεία της Αγλαϊας Κυρίτση στη Σάμο.

Είχε προηγηθεί το πρωί περιοδεία στο Πανεπιστήμιο και σύσκεψη με διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Βάσω Βρυνιώτη εκ μέρους της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, εκφράζοντας την θλίψη και την οργή όλου του λαού για το έγκλημα στο πλοίο «Blue Horizon», αλλά και για τις καταστροφές και θανάτους ανθρώπων στη Θεσσαλία που αποδείχτηκε ανοχύρωτη στη πλημμύρα επειδή τα αντιπλημμυρικά έργα θεωρούνται  από κυβερνήσεις, Ε.Ε , περιφερειακές  και δημοτικές αρχές υψηλού κόστους που δεν αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματίες.

 

Η Αγλαϊα Κυρίτση υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη και των άλλων παρατάξεων που όπως είπε εφαρμόζουν κατά γράμμα τις στρατηγικές επιλογές Ε.Ε και κυβερνήσεων, βάζοντας σε τελευταία προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση  – τόνισε – από τη πρώτη στιγμή της τετραετίας που πέρασε έβαλε στο Συμβούλιο τα τεράστια προβλήματα στην υγεία, τη παιδεία, τα έργα πολιτικής προστασίας κ. ά διεκδικώντας λύσεις  και αναδεικνύοντας την πραγματική διάσταση των προβλημάτων , των αιτιών που τα προκαλούν και τη δυνατότητα τεχνική και οικονομική που υπάρχει σήμερα, από τον τεράστιο πλούτο που παράγει ο λαός,  να αντιμετωπιστούν άμεσα και ριζικά. Υπογράμμισε δε, ότι είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού στα νησιά μας, για να ξημερώσει μια καινούργια μέρα δημιουργική για τον τόπο μας. Οι υποψήφιοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής Ενότητας Σάμου – υπογράμμισε – είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές , βρίσκονται και θα βρεθούν και μετά τις  εκλογές στη πρώτη γραμμή των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου Βασίλης Κοσμάς στην ομιλία του, επισήμανε την ανάγκη ανατροπής του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που κάνει τους δήμους εργαλεία επιβολής της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα του λαού της περιοχής, απέναντι στα οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις κάνοντας ακόμη πιο αρνητικές τις συνθήκες για τη λαϊκή οικογένεια. Η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις – είπε- αποδέχονται και υποστηρίζουν την ανταποδοτικότητα και δεν λένε κουβέντα για την δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης που φτάνει πλέον στο 70% και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (π.χ τουριστικά λιμάνια, διαχείριση απορριμμάτων κλπ) με σοβαρές συνέπειες για το λαό , που θα κληθεί να πληρώσει για πολλοστή φορά παροχές που είναι ήδη ακριβοπληρωμένες. Μπορούμε – τόνισε-  να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση. Ακόμη και μέσα σ’ αυτά τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια μπορούμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες και να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα. Γι αυτό- κατέληξε- χρειάζεται ακόμη πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση που θα διεκδικήσει  τη διοίκηση του δήμου για την επόμενη τετραετία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο και τις  Κοινότητες της περιοχής. Ψηφοδέλτιο που – όπως υπογραμμίστηκε –  απαρτίζεται από κομμουνιστές , λαϊκούς αγωνιστές και συνεργαζόμενους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν μαζί με το λαό για τις ανάγκες του και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Μαζί με το λαό,

για τις ανάγκες των πολλών

και όχι για τα κέρδη των λίγων