Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ – Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021, με θέμα «Θυμάμαι για να έχω μέλλον – 200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021», που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, από 02-04 Οκτωβρίου 2021, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής, της σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού της Σάμου, του τουριστικού του προϊόντος και της ιδιαίτερης ταυτότητάς του.

Το περίπτερο κέντρισε το ενδιαφέρον ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής της χώρας, αξιωματούχων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητών, μαθητών, φοιτητών, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών και πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερη τιμή μας έκανε να επισκεφτεί το περίπτερο της Σάμου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, κ. Μιχάλης Χριστάκης.

Ως δώρο στους επισκέπτες προσφέρονταν εκτύπωση σε πάπυρο εγγράφου –ντοκουμέντου των ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ του Κράτους, το οποίο αναφέρει ότι σε λίστα τροφοδοσίας της Υδραϊκής Μοίρας υπό την οδηγία του αντιναυάρχου Γεωργίου Σαχτούρη, μεταξύ όσων προσέφεραν οι Σαμιώτες, σημαντική ποσότητα ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ δινόταν για να εμψυχωθούν και ενδυναμώσουν οι πολεμιστές, που μάχονταν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:

– Στον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σάμου για τη δωρεά της συλλεκτικής φιάλης με το γλυκό σαμιώτικο κρασί η οποία προσφέρθηκε ως δώρο στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, στο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και σε άλλα επιφανή πρόσωπα.

– Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Σάμου για τη βοήθεια στο στήσιμο του περιπτέρου, με εικαστικό αλλά και βιβλιογραφικό υλικό.

– Στο Χρυσόστομο Γαλαθρή για τη φωτογραφική του έκθεση που κόσμησε το περίπτερο με θέμα τη ζωή του Σαμιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Λυκούργου Λογοθέτη.

– Στο «Σύλλογο Καρλοβασιτών Αττικής», στην «Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας» και στους «Σαμιώτες εν Αθήναις μα και όλου του κόσμου» που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους όλες τις ημέρες της έκθεσης.

-Στο Σωτήρη Φραγκουλάκη για τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.

-Στα τοπικά ΜΜΕ και σε όλους όσους εργάσθηκαν και υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου