ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ότι την 09-05-2019 ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και περί ώρα 10:00′, διεξήχθη  η  Άσκηση Ετοιμότητας ‘’ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019 ‘’ – Αντιμετώπιση Δασικής Πυρκαγιάς Μεγάλης Έκτασης, στη περιοχή ‘’Ξηρόλακα’’ Υδρούσας του Δήμου Σάμου. Είναι μία άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως Τακτική – Πρακτική – Άσκηση Πεδίου, Πλήρους Ανάπτυξης. Γενικός σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί η οργάνωση, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η ταχεία κινητοποίηση και συντονισμένη δράση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και των τοπικών Εθελοντικών Κλιμακίων στο νησί.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος ένδεκα (11) πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Σάμου με  είκοσι δύο (22) πυροσβέστες, ένα (1) πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού οκτώ (8) ατόμων και τρία (3) εθελοντικά οχήματα από Δημοτικές Κοινότητες Κοντακαίϊκων, Υδρούσας και Καρλοβασίου.

Την άσκηση παρακολούθησαν φορείς από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σάμου, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, αντιπροσωπεία από 79 ΑΔΤΕ, την ΕΟΔ Σάμου και την ΕΛ.ΑΣ.

Επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου της άσκησης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Πύραρχος Κων/νος Δ. Φράγκος και της ομάδας σχεδιασμού – διεξαγωγής της άσκησης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Σάμου Επιπυραγός Μιαούλης Γεώργιος.