ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τρεις (3) εσπερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών της Σάμου με θέμα  «Μια μέρα… χωρίς καρκίνο του μαστού» στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, από το Περιφερειακό  Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου, σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Με ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν στις:

  • Στις 18 Ιουλίου 2022 στο Αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου
  • Στις 19 Ιουλίου 2022  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου και
  • Στις 20 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα του Δημαρχείου Καρλοβάσου

Οι σεβαστοί εισηγητές μας με τις ομιλίες  τους,  πρόσφεραν σε όλους μας γνώσεις, εμπειρίες, ελπίδα , αισιοδοξία και … δύναμη ζωής και πέρασαν το μήνυμα ότι  «Η σωστή ενημέρωση και ο  προληπτικός έλεγχος με τα σωστά εργαλεία καθιστούν τον καρκίνο του μαστού σήμερα μια ιάσιμη νόσο»

Τα θέματα των ομιλιών αφορούσαν:

  • « Η εμπειρία μου με τον καρκίνο του μαστού» Χατζημανώλη Αγγελική , survivor του καρκίνου
  • «Ξεπερνώντας την αντίσταση να εξεταστώ…» Μιχαηλίδης Ισαάκ, Ψυχίατρος
  • «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: Πρόληψη-διάγνωση-θεραπεία στο πιο μεγάλο πρόβλημα υγείας των γυναικών σήμερα» Κατσούλης Ιωάννης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Χαιρετισμούς στις εσπερίδες απηύθυναν, οι αντιδήμαρχοι  σε θέματα Υγείας Αν. και Δυτικής Σάμου, κ. Κιάσσος Εμ. και κ. Διακοσταμάτης  Γ. αντίστοιχα καθώς και η πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Σάμου κ. Σίδερη.

Τις ακόλουθες μέρες  η Κινητή Μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Aντικαρκινικής Eταιρίας   θα πραγματοποιεί μαστογραφίες στην Πλατεία Δημαρχείου Δήμου Ανατολικής Σάμου  Τρίτη 26 Ιουλίου  και 27 Ιουλίου 2022  και στην Πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Εθελοντές του τομέα υγείας και στις τρεις εκδηλώσεις μερίμνησαν στην τήρηση των πρωτοκόλλων κατά της covid-19

 

Το Δ.Σ. του Π.Τ. ευχαριστεί  τους εθελοντές , μέλη και όλους τους υποστηρικτές του ερυθροσταυρικού έργου προς όφελος των ευάλωτων ομάδων στο νησί,  τους εξαίρετους εισηγητές μας, την προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Σάμου κ. Χατζημιχάλη,  το Δήμο Ανατ. Σάμου για την υποστήριξη και  συνεργασία, και το Δήμο Δυτικής  Σάμου για τη φιλοξενία.