Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Σάμο από τις 18 έως 20 Μαΐου.

O Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τους οικισμούς του Πυθαγορείου, Ηραίου-Παγώνδα, Κοκκαρίου, Μυτιληνιών και  Κοντακαιίκων, όπου συζήτησε με τοπικούς αιρετούς , εκπροσώπους φορέων και πολίτες για ζητήματα που τους απασχολούν καθώς επίσης τους ενημέρωσε και για τον προγραμματισμό και το σχέδιο δράσης της Περιφερειακής Αρχής καθώς φυσικά  και για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται.

Την Τρίτη 19/05/2020 ο κ. Μουτζούρης κατέθεσε στέφανο στην πλατεία Πυθαγόρα τιμώντας την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και  συναντήσεις  με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, την πρόεδρο του οικισμού Χώρας Σάμου κα. Μαλαγάρη Δέσποινα καθώς και προέδρους κοινοτήτων οικισμών της Δυτικής Σάμου. Σε πολύ καλό κλίμα αντάλλαξαν  απόψεις σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν σε έργα έχοντας κοινό αίτημα την ανάγκη για την όσο πιο αποτελεσματική συνεργασία Ά και Β’ Βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στο νησί ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να επισκεφτεί και άλλους οικισμούς της Σάμου και να συνομιλήσει με κατοίκους, τοπικούς αιρετούς αλλά και φορείς επιδιώκοντας μια πιο άμεση επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες.